lauantai 14. kesäkuuta 2014

1b Perehtyminen uuteen sovellukseen

1b) Perehdy yhteen sinulle aiemmin vieraaseen sosiaalisen median sovellukseen, palveluun tai toimintaympäristöön. Opettele perusteet sen käyttämisestä ja kerro blogissasi miten mahdollisesti voisit käyttää sitä työyhteisössä

LinkedIn
Pitkään on ollut jo mielessä että pitäisi luoda profiili LinkedIniin. Nyt en enää keksi syytä miksi välttelisin sitä, joten päätin tässä tehtävässä tutustua siihen, ja laatia itselleni profiilin.
Profiilin luominen oli helppoa, pystyin kirjautumaan sivulle Facebook-tunnuksellani. Sen jälkeen pystyin täyttämään tietojani sen verran kuin halusin. Palvelu ohjasi tietojen täyttämistä askel askeleelta, ja jokaisen kohdan pystyi myös hyppäämään yli jos halusi. Päätin tällä erää lisätä tietoja vain koulutukseni suhteen, sekä lisäsin profiiliini kuvan. Palvelu ehdotti minulle heti henkilöitä jotka voisin lisätä yhteyksiini, käsittääkseni tämä tapahtui sähköpostiosoitteeni perusteella. Tällä hetkellä en vielä etsi töitä, mutta opintovapaani lähestyessä loppua alan etsiä töitä aktiivisesti, jolloin lisään profiiliini työkokemukseni ja osaamiseni. Olen käsittänyt että LinkedIn toimii työnhakijoiden ja työntekijöiden kohtaamispaikkana, ja kontaktit näyttelevät suurta roolia. Profiili voi mahdollisesti lisätä näkyvyyttä työnantajien silmissä, ja profiilin avulla voi rakentaa ammatillista profiilia. En tiedä kuinka paljon työnantajat käyttävät LinkedIniä sopivien työntekijöiden etsimiseen, mutta ainakin siellä voi pyrkiä luomaan verkostoja ja mahdollisesti löytää uusi työnantaja sitä kautta. Näyttää siltä että ainakin suuret kansainväliset yritykset käyttävät LinkedIniä myös rekrytoinnissa, joten jos sellaiseen haluaisi hakea töihin, niin palvelu voi olla hyvinkin hyödyllinen. LinkedInissä voi myös ”seurata” tiettyjä yrityksiä ja saada ilmoituksen mikäli heillä avautuu kiinnostavia työpaikkoja.

HeiaHeia
Tässä nyt vallan innostuin näistä uusista sovelluksista ja päätin kirjautua myös HeiaHeia-palveluun. Heiaheia on netissä toimiva liikuntaa ja hyvinvointia edistävä palvelu, joka on suunniteltu sekä henkilökohtaiseen että yhteisöjen käyttöön. Palvelussa voi kirjata omia treenisuorituksiaan, jakaa tuloksia muiden kanssa, luoda oman treeniohjelman, seurata painoa jne. Omat tulokset voi halutessaan jakaa myös Facebookissa ja Twitterissä. Olen yrittänyt aloitella liikuntaharrastusta viime kuukausina tosissani, ja ajattelin että tämä voisi olla mielenkiintoinen lisä/motivaattori harrastukseen.
Tännekin kirjautuminen kävi helposti, ja muutenkin sivuilla on mielestäni helppo navigoida. Muutamassa minuutissa olin luonut profiilin, ehtinyt tutkia palvelun ominaisuuksia sekä kirjannut tämän viikon liikuntasuoritukset ja tavoitteet. Keskeisellä paikalla komeilee ”aktiivisuusmittari”, jossa näkyy tämän viikon liikuntasuoritukset sekä paljonko tämän viikon tavoitteesta on suoritettu. Tällä hetkellä näyttää olevan 50% omasta tavoitteesta ja mennään jo lauantaissa.. Tulee kiire!

Tähän sovellukseen jäin heti koukkuun, miksi minä vasta nyt tämän löysin!


-Hanna

1 kommentti:

  1. Kyllä nyt alkaa pahasti vaikuttamaan siltä, että heiaheia on otettava käyttöön ja ehkä myös LinkedIn..

    VastaaPoista