perjantai 13. kesäkuuta 2014

1a Sosiaalisen median sovellukset ja ympäristöt


Kirjoita blogiisi kolmesta sinulle tutuimmasta sosiaalisen median sovelluksesta tai ympäristöstä.
  • Miten käytät niitä itse tai miten olet tietosi niistä saanut?
  • Millaisia esimerkkejä niiden käytöstä sinulla on tai mitä keksit?

Facebook
Itselleni tutuin sosiaalisen median palvelu on verkkoyhteisö Facebook. Aloitin sen käyttämisen vuonna 2008, vaikka aluksi vähän vastustelinkin sinne liittymistä. Tiedon palvelusta sain ystävien kautta jotka olivat jo liittyneet, sähköpostiin alkoi tulvia kutsuja liittymään ja pakkohan se sitten oli. Käytän Facebookia päivittäin yhteydenpitoon ystävien kanssa ja nykyisin myös opiskeluun. Suurin osa ystävistäni ja sukulaisista asuu Oulussa, ja minä itse Helsingissä, joten itselleni Facebook on ollut todella tärkeä yhteydenpidossa ja kuulumisten vaihtamisessa. Nykyisten Yamk-opintojen aikana Facebookista on tullut myös tärkeä osa opiskelua. Olisin täysin hukassa monista opiskeluun liittyvistä asioista ilman suljetun Facebook-ryhmämme apua. Jaamme siellä tietoa ajankohtaisista asioista, laitamme linkkejä, kyselemme kurssien tehtävistä tai vain avaudumme vaikkapa opetuksen tasosta.

Blogger
Ennen tätä kurssia olin tutustunut blogeihin vain lukemalla niitä. Olen tosin seurannut läheltä kun hyvä ystäväni kirjoittaa ”työkseen” laihduttamiseen/urheiluun liittyvää blogia. Se mitä blogeja seuraan riippuu hyvin paljon sen hetkisestä elämäntilanteesta. Vauvaa odottaessani seurasin muiden raskaana olevien blogeja, remontoidessa taloa seurasin ja hain vinkkejä muiden remonttiblogeista, ja kun oli aika sisustaa uutta kotia jäin koukkuun sisustusblogeihin. Hyvät blogit osuvat kohdalle usein vahingossa tiedonhaun lomassa, tai sitten joku ystävä saattaa vinkata jostakin hyvästä blogista. Kun tälle kurssille tuli luoda blogi, huomasin, ettei ainakaan bloggerin käyttäminen ole kovinkaan vaikeaa. Aikaa se kyllä vie ainakin aluksi, huomaamatta vierähti pari tuntia ihan vain tutkiessa kaikkia ominaisuuksia mitä sieltä löytyy. Voisin hyvinkin kuvitella pitäväni blogia, mutta luulen ettei lukijoita löytyisi kovinkaan paljoa J

YouTube
Tuntuu että YouTube on ollut olemassa aina.. En edes muista kuka minulle olisi siitä ensimmäisen kerran kertonut. Palvelun käyttöönotto ja käyttäminen on mielestäni helppoa, eikä se vaadi tuntien säätämistä. Kätevää on myös kun omalle tilille pystyy tallentamaan videoita myöhempää katselua varten ja tekemään soittolistoja.


YouTubeakin voi käyttää melko erilaisiin tarkoituksiin. Itse lisäsin sinne ensimmäisen kerran videoita kun opiskelin eläintenkouluttajaksi. Oli erittäin hyödyllistä katsoa videolta omaa kouluttamistaan, ja samalla muut opiskelijat/opettajat pystyivät kommentoimaan suoritusta. YouTubesta löytyy videoita ihan joka tarkoitukseen. Olen etsinyt sieltä videoita liittyen leipomiseen/ruonlaittoon, remontoimiseen, ompelemiseen, kravatin solmimiseen jne. Parasta oli kun ystäväni oli laulanut onnittelulaulun ja ladannut videon YouTubeen. Nykyisin eniten YouTubesta kuitenkin katsotaan ”heppaa” eli Ihhahhaata..


-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti