tiistai 10. kesäkuuta 2014

Aloitustehtävä

Palasin juuri pari tuntia sitten kahden viikon lomalta Espanjasta, ja siellä olin lähes täydellisessä nettipimennossa.. Olin onnistunut sivuuttamaan tämän kurssin aloituksen, ja tässä sitä nyt ollaan H-Y-V-I-N myöhässä aloituksen suhteen! Lupaan korjata tilanteen ja päästä mukaan alkujärkytyksen jälkeen :)

Ensimmäisenä blogikirjoituksena piti miettiä sosiaaliseen mediaan liittyviä kokemuksia, ennakkokäsityksiä ja odotuksia. Sosiaalinen media on läsnä omassa elämässäni päivittäin(paitsi nyt kun olin lomalla).Ensimmäisenä ajatuksena sosiaalista mediaa miettiessäni tulee mieleen Facebook, jota käytän lähes päivittäin, vaikka aluksi hieman vastustelinkin sinne liittymistä. Facebook on nykyisin mielestäni lähes "pakollinen" väline eritysesti opiskelu- ja työmaailmassa. En esimerkiksi tulisi toimeen oman opiskeluryhmäni Facebook-ryhmää. Sosiaalinen media palvelee itseäni monissa eri tilanteissa kun haluan hakea tietoa, keskustella asioista tai jakaa tietoa. Vierailen erilaisilla keskustelupalstoilla erilaisissa elämäntilanteissa, vauvaa odottaessani keskustelin vauvapalstoilla/foorumeissa, ja koiraharrastukseen liittyen koirapalstoilla sekä matkustamisesta ja eri maista jaan ja seuraan tietoa eri foorumeissa. Seuraan myös muutamia blogeja liittyen remontoimiseen, sisustamiseen ja urheiluun. 

Itseäni hirvittää hieman sosiaalisessa mediassa sen osittain liiallinenkin avoimuus. Monet ihmiset jakavat henkilökohtaisesta elämästään tietoa todella avoimesti, osa ehkä tietää kuinka julkista tieto on, mutta välillä mietityttää ymmärtävätkö kaikki kuitenkaan sitä ihan täysin..

Tässä ensimmäisiä ajatuksia, eiköhän tämä tästä! :)


-Hanna







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti