keskiviikko 27. elokuuta 2014

Oppimistehtävä 4

4a) Rakentakaa suunnitelemanne toteutus

Vaikka tässä nyt ollaan hieman myöhässä palautuksen suhteen, niin ihan hyvähän siitä tuli!

Ryhmämme Laaksonen, Lalli ja Miinalainen suunnitteli ja toteutti Opiskelijoiden liikuntapiiri-nimellä kulkevan toteutuksen, johon kuuluu blogi ja siihen liittyvä Facebook-sivusto.

Blogin laadimme ilmaiseen Wordpress-sivustoon, blogi löytyy täältä:
http://huippukunnossa.wordpress.com/

Ja Facebook-sivu löytyy täältä:
https://www.facebook.com/groups/1463826937232288/

4b) Tee toteutuksestasi esittelyvideo (käytä esim. Jing, Screenr, Screen-captore,o-matic), jonka linkität blogiisi näkyviin

Pikaisen tarkastelun jälkeen päätimme laatia videon käyttämällä Screen-o-matic-ohjelmaa. Ohjelma oli yllättävän helppo käyttää, mutta tänne linkittämisen kanssa oli hieman ongelmia.. jospa se nyt näkyisi.


Tässä video: Huippukunnossa tehokkaisiin oppimistuloksiin

4c) Tutustu yhteen tällä opintojaksolla rakennettuun toteutukseen ja arvioi toteutusta blogissasi

Toteutuksia arvioidessanne kiinnittäkää huomionne siihen, onko toteutuksen rakenne hyvä ja vastaako se mielestäsi valitun kohderyhmän tarpeisiin

Luonnollisesti halusin tutustua ryhmän Kartano-Pukki-Ylönen Assistenttipalvelut Oy:n toteutukseen, koska suunnitelma vaikutti mielenkiintoiselta. Katsoin heidän laatimansa esittelyvideon.
Videon perusteella voisin sanoa että aikalailla valmis paketti pienen yrityksen some-paketiksi! Toki kun kyseessä on kuvitteellinen yritys, ei kaikki ole ihan käyttövalmista ja loppuunvietyä, mutta hyvin kattava ja hyvin suunniteltu kokonaisuus, ja tämän tyyppinen kokonaisuus sopisi mielestäni hyvin pienelle yritykselle.

4d) Miten jatkossa voisit hyödyntää sosiaalista mediaa tehtävissäsi?

Voit esimerkiksi miettiä ja arvioida sitä, miten opintojakson yhteydessä rakentamanne toteutuksen toimivuutta voisi jatkossa kehittää tai millä uudella tavalla voisit hyödyntää erilaisia sosiaalisen median palveluita jatkossa.

Vaikka suunnitelemamme ja rakentamamme toteutus olikin ihan toteuttamiskelpoinen, niin jäihän siinä vielä paljon paranneltavaakin. Esimerkiksi blogiin suunnitelemamme liikuntapäiväkirjan varsinainen toteutus jäi tekemättä. Mikäli blogi toteutettaisiin todellisuudessa, se luultavasti kannattaisi luoda maksulliselle alustalle, jotta saataisiin käyttöön lisää toimintoja. Jos ajattelisin itseäni liikuntapiirin mahdollisena käyttäjänä niin blogiin pitäisi saada lisää mielenkiintoista sisältöä luotua, kuten esimerkiksi alennuksia, kilpailuja jne. Varmasti blogista saisi paljon mielenkiintoisemman ulkoisestikin kun perehtyisi vielä tarkemmin ominaisuuksiin, ja tosiaan luulen että maksullinen alusta toimisi paremmin. Muutamia käytännön asioita pitäisi myös miettiä, ennen kuin toteutus olisi varsinaisesti valmis käyttöön. Kuten miten liittyminen/rekisteröityminen käytännössä tapahtuisi, kuka päivittää blogia ja milloin, kuka vastaa Facebook-sivuston päivittämisestä jne.


-Hanna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti